top of page

Bente Højmark målmandstræner i BHK


Sidste år var Bente Højmark en del af det Team Esbjerg-hold der vandt sølv i Håndboldligaen. Nu er den tidligere landsholdsspiller tilknyttet Børkop HK som målmandstræner.

Og den 34-årige Højmark er kommet for at gøre en forskel.

- Jeg blev kontaktet af Børkop-træner Søren Jeppesen, som meget gerne ville tilknytte mig klubben. Og så tænkte jeg, hvorfor ikke. Min aktive karriere i målet er forbi selvom kroppen har det godt. Men jeg vil gerne hjælpe de unge i Børkop HK på vej og øse ud af min erfaring, viden og arv. Min ambition er at løfte niveauet hos klubbens målmænd – både hos ungdom og seniorer, siger Bente Højmark.

Ud over den ene sæson hos Team Esbjerg har Højmark blandt andet yderligere 16 sæsoner i håndboldligaen hos Ikast Bording Elite Håndbold (nu FC Midtjylland), KIF Kolding, KIF Vejen og EH Vejen. Undervejs er det blevet til 2 gange DM-sølv, DM bronze, en pokaltitel og en sejr i EHF Cuppen. Dertil kommer så et utal af kampe for det danske landshold.

- Bente giver træningen et kæmpeløft. Og jeg er sikker på at hun vil kunne gøre en kæmpe forskel for hele klubben både på og uden for banen. Hun vil gøre det mere interessant og sjovt at stå på mål. Klubben har gjort et kæmpescoop, siger Søren Jeppesen.

Begge er enige om, at der er alt for lidt fokus på målmændene i dansk håndbold. Og det vil Bente Højmark forsøge at lave om på.

- Det kunne være sjovt hvis vi kunne forme en ny Karin Mortensen i Børkop HK, siger Bente Højmark.

Hun fremhæver især tre personer som har haft betydning for hendes egen karriere.

- De tidligere landsholdsmålvogtere Susanne Munk Lauridsen og Vibeke Andersen, hvor sidstnævnte både har trænet mig på landshold og klubhold.

Derudover har nu afdøde Jose Luis fra Spanien givet mig den fysiske ballast til at kunne reagere hurtigt og dermed udnytte min hurtighed.

Han har en meget anderledes træningsfilosofi end fysiske trænere i Norden.

Han tænker hele tiden på den enkelte og positionen på håndboldbanen. Hvad skal der til for at være målvogter, stregspiller mv.

Det er disse jeg trækker fra og min egen intuition og viden om hvad der skal til for at komme op på øverste hylde, siger Bente Højmark.

Alle de erfaringer kommer nu målmændene i BHK til gode.

bottom of page