top of page

U10 succes ved Sne Cup 2016

En helt igennem fantastisk dag er overstået og jeg er netop vendt hjem fra årets Sne Cup på Fyn, hvor klubbens U10 piger og drenge deltog med 3 hold, to drenge og et pigehold. Ca. 65 børn og voksne tog turen fra Børkop til Tommerup i morges med afgang allerede kl. 7.30 fra parkeringspladsen ved Englyst. Allerede ved dagens første kamp, kunne det høres at Børkop var kommet til Fyn for at give den gas under hele stævnet, både på banen og på lægterne. På bedste vis kom vores egen version af det berømte islandske kampråb op undervejs, som mange måske allerede har bemærket med vores lille video på Facebook.

Selve stævnet blev en rigtig stor succes, på godt og ondt, da alle 3 hold gjorde det formidabelt. Drengenes førstehold fik en samlet andenplads, pigerne kom i B-finalerunden og endelig var det andet drengehold meget tæt på også at sikre sig adgang til B-finalerunden.

U10 drenge A startede som lyn og torden, da de i de første to kampe allerede satte tingene på plads inden halvleg og der blev skiftet rundt så drengene fik prøvet at spille andre positioner. Puljens sidste kamp mod ERI blev en tæt, dramatisk affære men endte med en 12-11 sejr og dermed var adgangen til A-finalerne sikret. Den første kamp startede med et ærgerligt nederlag til GOG i en kamp hvor GOG´s målmand havde fundet storspillet frem og tog den ene bold efter den anden. Men sådan er håndbold jo engang i mellem. Så der skulle krydses fingre for at GOG skulle tabe til Tommerup (sidste hold i A-finalerunden) hvilket ingen troede på. Men sensationen var alligevel tæt på indtil sidste minut hvor GOG desværre fik udlignet.

Drengenes egen chance for at vinde stævnet var dermed væk, dog var andenpladsen indenfor rækkevidde, men Tommerup havde lugtet blod da de med en sejr over Børkop havde muligheden for at vinde stævnet, så der var lagt op til et brag af en sidste kamp. Men det blev hurtigt en kamp hvor det kun gik en vej. Mod Tommerups mål. 12-2 til Børkop og en flot andenplads ved årets Sne Cup trods alt.

Drengenes andethold blev også en stor oplevelse at være på sidelinjen hos ved dagens stævne. Vi starter med en brandkamp mod netop Tommerup som A-drengene spillede i mod. Igennem hele kampen fightede og kæmpede drengene med alt hvad de havde, men ender alligevel med at tabe 4-6. Flot, flot præstation !!! Næste kamp mod Bolbro blev til en fornem sejr og så var der lagt op til et opgør om andenpladsen i puljen og adgang til B-finalerunderne, mod ERI 2. Igen spiller drengene en rigtig god kamp og det hele blev først afgjort i de sidste minutter, men desværre til ERI´s fordel ved slutfløjtet. Men både Peter Sigtenbjerggaard og jeg selv er utroligt stolte af de præstationer andetholdet leverede i dag, da modstanderne var på højere niveau end de hold drengene indtil videre har mødt i den almindelige turnering. Så rigtig godt gået, drenge!

Så er det pigernes tur. U10 pigerne har i denne sæson været en af de positive årgange medlemsmæssigt i Børkop HK. De startede med 8-9 piger i august med har siden fået så stor tilgang at de rundede 20 piger her i december måned. Men det har virkeligt været en rutchebanetur da pigerne har haft, i mine øjne, mange positive oplevelser i første halvdel af sæsonen, men så sandelig også nogle negative. Dem følger jeg kort op på lige efter det lille referat om deres dag i Tommerup.

Pigerne ligger ud med en sejr over Tommerup, derefter et nederlag mod de senere Sne Cup vindere fra GOG før den sidste afgørende kamp mod Team Vestfyn om at spille med i B-finalerunden. En fantastisk indsats endte med en fornem sejr på 8-3. Så pigerne var jo naturligvis rigtig glade og stolte, da det var anden i denne sæson da havde spillet sig frem til en finale ved et stævne. Den første kamp blev tabt, da Korsør-Tårnborg ganske enkelt var et bedre hold. Men muligheden for at blive to´er var absolut til stede. Pigerne var foran det meste af kampen men til sidst var der ikke flere kræfter tilbage og GOG 2 kunne med to mål i de sidste minutter sikre sig andenpladsen. Men det ændrer ikke mit billede af at pigerne endnu engang formåede at levere en superflot præstation ved et stævne. Vi skal huske på at mange af de her piger ikke havde spillet håndbold før denne sæson. Piger! Tillykke med jeres flotte præstation !

Men så når jeg desværre til den negative side af de oplevelser jeg har været vidne til hos pigerne. Endnu engang var der ikke en præmie til pigerne for at komme i en finalerunde. Og igen i dag var jeg vidne til at flere af pigerne græd over ikke at kunne få noget selvom de havde kæmpet røven ud af bukserne for at komme dertil hvor det er sjovt ved et stævne. Det er anden gang i denne sæson. Første gang var ved Jolly Cup hvor holdet også kom i finalen. Den blev ved den lejlighed tabt. Men der var intet til nr. 2. Og her snakker vi altså om den samlede andenplads. Også her var der tårer i øjnene hos mange af pigerne, flere af dem var med i dag.

Man kan simpelthen ikke lade være med at tænke på at det er små børn som tror det at spille sig i en finale eller finalerunde betyder at man har ydet en flot indsats og har fortjent en præmie, uanset om man vinder eller taber. Her halter håndbolden generelt meget efter ift andre sportsgrene, desværre.

Men jeg vil understrege at det ikke er en kritik af det netop overståede stævne U10 har deltaget i. Det var i sin store helhed en spændende dag at være med til som ansvarlig for U10 årgangen i Børkop HK. Bortset lige fra nogle få minutter til sidst så var det fyldt med masser af gode, seværdige kampe, store øjeblikke og ikke mindst en fantastisk sammen med børnene og deres forældre og søskende.

Jeg ønsker alle, ikke mindst U10 piger og drenge og deres familier, men også alle andre medlemmer i Børkop HK et rigtigt godt nytår.

Martin Harbo

bottom of page