top of page

Formandens årsberetning


I forbindelse med den årlige generalforsamling afgav formand Torben Iversen denne beretning om året der gik:

Klubbens målsætning har de sidste par år været at skabe en forandring. Det bliver fortsat sværere at skaffe frivillig arbejdskraft til udvalgsarbejdet; krav fra udøvere, forældre og frivillige stiger og foreningerne skal i stigende grad selv stå for forholdene i hallerne. Derfor har vi startet et samarbejde op med JHF (Jydsk Håndbold Forbund) med et projekt der hedder "Knæk kurven KLUB-BUILDING, hvor de vil hjælpe os med flg.: - Finde flere frivillige - Struktur på bestyrelsesarbejde - Struktur og rammer for frivilligt arbejde i foreningen Og så har vi – som noget af det vigtigste – en idrætsforening, der tilbyder børn, unge og voksne at dyrke forskellige former for sport og at indgå i et fællesskab. En klub er jo ikke bare et sted, hvor der dyrkes f.eks. håndbold, fodbold eller andre former for idræt. En klub/sted er også følelser som sammenhold og fællesskab, - et samlingspunkt, hvor man giver og tager, yder og nyder. 30-32 trænere, holdledere og andre frivillige har i år bidraget til, at vi har haft mange hold fra de yngste U6 piger og drenge til dame og herre senior. Det har været en god sæson med en flot fremgang på små 25% nye medlemmer. Stor tak – uden jer, ingen håndbold!

U6: Desværre ikke den store årgang i denne sæson, da vi har haft svært ved at kunne tiltrække børnene i den alder til at spille håndbold.

U8: Fin sæson hos vores U8 hold, hvor der har været mange børn til træning hver gang, og god opbakning til deltagelse ved årets Totalstævner hvor vi har haft flere hold med gennem sæsonen.

U10 piger: Absolut godkendt sæson. Holdet startede med ca 7-8 piger tilbage i august måned og ved sæsonens afslutning kunne vi registrere 20 piger i den årgang.

U10 drenge: En flot sæson blev det også til her. Vi kunne som en af de få klubber i Kreds 8 præstere at kunne have hele tre hold med i forårsturneringen. Vinder af A-rækken i foråret og flere flotte stævneresultater, har årgangen givet os i denne sæson.

U12 piger: Intet hold i denne sæson.

U12 drenge: Heller intet hold her i denne sæson.

U14 piger: Ca. 28 piger og to hold i turneringen i både efteråret og foråret. En svær start på sæsonen med manglende trænere til pigerne, endte med at blive en succes og det ene hold gik hen og vandt kredsmesterskaberne i B-rækken som vi afholdte her i Gauerslund hallen i starten af april.

U14 drenge: En 2.plads i deres 2.divisionspulje, vinder af Kreds Cuppen, 3 drenge udtaget til kredsholdet i årgang 2003. Igen en flot sæson af de talentfulde drengespillere.

U16 drenge: Også her blev det til deltagelse i ungdomsdivisionen i foråret. Ligeledes vinder af Kreds Cuppen og til sidst en fornem 3.plads ved et af de helt store afslutningsstævner, Holstebro Cup. Flot klaret.

Vi er derfor i bestyrelsen glade for, at et par af vores målsætninger op til denne sæson blev indfriet. Bl.a fik vi næsten fordoblet medlemstallet hos U10 årgangen takket være et flot stykke opsøgende arbejde i idrætstimerne her på Fælleshåbsskolen, hvor vi har haft held med at få tilgang af flere børn fra Brejning.

Og ikke mindst U16 drenge. Her kunne vi igen i denne sæson samle et hold, som fik tilgang fra flere af de drenge, som gennem de senere år, har forsøgt sig ude i de omkringliggende klubber. Drengene vendte tilbage til Børkop HK undervejs i denne sæson.

U18: Her er vi desværre ikke repræsenteret.

Senior: Damerne må en tur ned i Jyllandsserien og vores Serie 1 damer må også tage et trin ned til Serie 2. Det har været en sæson med en del unge og flere til træning ift. sidste sæson.

Herrerne var i Jyllandsserien før jul og har taget turen ned i Serie 1.

Der er kommet nye kræfter ind i bestyrelsen. Den kommende sæson vil vores store målsætning være U6, U8, U10 og U12 for både piger og drenge. Der bliver trænet i Gauerslund og Englyst for at få fat i bredden igen samt børnene for Brejning området. Vi får nogle af de gamle U16 drenge tilbage, der skal starte som U16 og U18. Senior herrer står uden træner, der arbejdes på sagen. På damesiden ved Senior kan vi byde velkommen til Janne Jørgensen og Kjeld Mortensen, der tager ansvaret for 1. holdet samt Pia Rørvang for 2. holdet den kommende sæson. Vi mangler fortsat at besætte nogle træneposter i vores ungdomsrækker, men det forventes af være på plads ingen sommerferien.

Det er meget vigtigt for den nuværende bestyrelse at skabe et solidt økonomisk fundament for Børkop HK og den kommende bestyrelse. Dette således, at der over 2-3 år skabes en god egenkapital. Det kan derfor ikke nytte, at sæsonerne ender ud i mindre underskud eller overskud, da dette er alt for usikkert ifht. den løbende drift af klubben. Økonomien er den primære forudsætning for en håndboldklub i Børkop, således 7080 også i fremtiden kan tilbyde håndbold til områdets børn, unge og voksne. Derfor nye tiltag:

Kassererjobbet er overtaget af DGI hænder, der laver 80% af jobbet. Samtidigt vil der til den nye sæson blive opkrævet kontigent via hjemmeside med kort eller MobilePay, når man tilmelder sig et hold, derved sikrer vi, at alle får betalt kontigent og er spilleberettiget til sæsonen.

Så er vi tilbage ved Den røde tråd – vi skal værne om de fælles værdier, traditioner og fællesskab, som en lokal sammentømmeret klub kan bidrage med, men det kræver, at vi alle yder vores bidrag hertil. Børkop HK vil gerne takke alle, der har bidraget med stort og småt, herunder vores sponsorer, Børkop Event Group, Sport24, Jens Jørgensen, Karatmagergården, Home og alle de andre sponsorer. Men også en stor tak til Banko for støtten til vores ungdomsafdeling. Og vi glæder os til at tage fat på endnu en sæson i Børkop HK med ”det daglige arbejde”, nye tiltag, nye arrangementer og forhåbentlig i samarbejde med nye kræfter, der yder deres bidrag til fællesskabet.

bottom of page