top of page

U10 DM - Børkop HK leverer topresultat !

For første gang nogensinde sikrede Børkop HK sig en plads blandt de bedste 8 hold, da klubbens talentfulde U10 drengespillere i weekenden spillede sig til en plads i kvartfinalerne ved det uofficielle DM som blev afholdt i Greve. Det er kun sket en gang tidligere at Børkop HK har deltaget i stævnet, i 2012, hvor et par af de nuværende U18 drengespillere deltog.

Holdets træner, Martin Harbo, har leveret denne beretning fra holdets tur:

"En hel igennem fantastisk weekend er vel overstået. Noget så stort som at deltage ved et DM er noget som kun få børn kommer til at prøve, og specielt en klub som Børkop som overhovedet ikke er vant til at være med på det niveau i forhold til alle de store ungdomsklubber som nærmest har skrevet turen ind i kalenderen inden sæsonen starter. Så det var med stor spænding at vi tog afsted fra Børkop sidst på eftermiddagen. Men som det er ved at være for vane nu når vi skal til stævner, så var det ikke uden episoder vi kunne more os godt og grundigt over da vi lå på luftmadrasserne på Damagerskolen og hyggede os om aftenen.

Først den sædvanlige kø på motorvejen som vi altid kommer ind i når vi kører østpå, derefter spisepausen ved Knudshoved hvor vi bestiller mad til 5 personer hvorefter der går 30 min inden vi finder ud af at personalet havde glemt vores bestilling. Så er det op på Storebæltsbroen hvor en af forældrene, Dorte, kort efter opkørslen ringede og sagde hun havde glemt en taske med mobil så hun var nødt til at køre Halsskov-Knudshoved-Halsskov så der blev lige bippet tre gange med brobizzen :)

Så finder Nikolaj ud af at han havde glemt soveposen og så er gode råd dyre. Heldigvis havde vi et ekstra lagen med han kunne få over sig om natten.

Til sidst ringer den føromtalte Dorte en halv time efter hun havde forladt os på skolen. "Hvad har du nu glemt, Dorte?"

"Min håndtaske" ....... Mads rystede gevaldigt med hovedet og brokkede sig lidt mens vi andre bare grinte af det. Så oplevelser fik vi nok af om fredagen.

Ikke så smart med alle de kontroller der er på Sjælland nu om dage men heldigvis gik det og tasken kom tilbage til rette ejermand lørdag morgen. Men nu til det sportslige som jo var højdepunktet og det vi alle havde set frem til. Nemlig en masse kampe mod mange af de bedste U10 hold der findes i Danmark.

Lørdag

Vi havde på forhånd ikke forventet noget overhovedet af os selv udover kun at forsøge at vinde en enkelt kamp da vi efter sejren over IF Stjernen fra Odense i Vissenbjerg sidste søndag, allerede havde bevist at vi godt kunne være med i det fine selskab. Med sejre over Hvidovre, Kerteminde og Farsø HK var mere end vi overhovedet havde troet på. Vi tabte til Brøndby HK, som senere tabte bronzekampen, men hold da op hvor var Brøndby presset helt i bund efter vi havde lavet et stort comeback fra 5-10 til 11-12. Her blev vi ramt af en udvisning til Marcus med under 3 minutter igen og så er det altså svært mod et rigtig stærkt hold. Vi taber 12-15 men jeg er overbevist om at vi havde skabt en kæmpe overraskelse hvis den udvisning ikke kom. Men kvartfinalen var sikret og en flok sindssygt trætte spillere og trænere orkede ikke at tage bussen, og så blev bilerne kørt op foran hoveddøren og de medrejsende forældre kørte os hjem til skolen igen.

Søndag

Kvartfinale. FIF Håndbold. Stævnets bedste målmand og måske stævnets allerbedste drengespiller, deres venstreback som havde et vanvittigt hårdt skud. Sjællands bedste mandskab og en af forhåndsfavoritterne, havde fuldstændig kørt deres modstandere over om lørdagen så det var lidt med bøjede hoveder da vi kom tilbage til Greve Idrætscenter søndag morgen. Emil og jeg havde forsøgt på bedste vis at få drengene til at lade være med at tænke så meget over det og bare ville have at drengene skulle gå på banen og gøre deres bedste. Men første halvleg blev et mareridt da FIF kom med et hæsblæsende tempo fra start. 1-9 ved halvleg og en gevaldig øretæve var under opsejling. Men så kom der en opsang af Alexander i pausen at nu skulle vi, undskyld ordsproget, fandme tage os sammen og spille håndbold. Og så skal jeg lige love for at det er drengene som kommer ud og sætter FIF under gevaldigt pres. FIF havde taget deres målmand og to bedste bagspillere ud for at give spilletid til deres reserver, men efter fire hurtige Børkop mål i træk til 5-9, så røg FIF´s A-kæde med det samme på banen igen efter 3 minutter i anden halvleg. Det virkede som om at de pludselig blev meget nervøse over at det var os som kom stormende. Resten af halvlegen blev spillet på højt, højt niveau. FIF forsøger at sætte os under kæmpepres med deres hurtige angrebsspil, men takket være et fantastisk forsvarsspil, ender vi faktisk med at spille 7-7 i anden halvleg. Vi taber 8-16 men en kæmpepræstation af drengene at spille så godt som vi gjorde her.

Holte IF var næste modstander og her blev vi desværre ramt af at Nikolaj ikke kunne spille pga en skade i knæet. Da vi i forvejen kun havde syv drenge med til stævnet, så havde vi ikke nogen udskiftningsspillere med i kampen. Om det var eftervirkningerne af den hårdt spillede kamp mod FIF, samt træthed efter de mange kampe, så blev det desværre ikke nogen køn kamp at kigge på og her vandt Holte fortjent 14-17.

Så gjaldt det søndagens sidste kamp mod HEI, Skæring, som har vundet 9 af 10 kampe i AA-rækken i foråret og var på forhånd også en af favoritterne til DM. Men her under evalueringen af kampen, fatter jeg stadigvæk ikke hvad der skete. HEI varmede op 25 min før kampstart. Vi tog kun et par løbeture og legede lidt med boldene som opvarmning. Og så skal jeg da lige love for at drengene fyrede et brag af en kamp af mod et af landets absolut bedste hold. Ja, uden at gå mere i detaljer her så taber vi 14-16. Igen et virkeligt flot resultat af drengene.

Efter kampen var drengene naturligvis meget skuffede men der gik ikke lang tid før smilet kom frem igen og det begyndte at gå op for dem hvilken præstation de leverede i Greve. Det var der ingen som overhovedet havde forventet. Og Lauge, som jeg havde med hjem i bilen, blev så glad da han så hans forældre stod i indkørslen og flagede og bød ham velkommen hjem igen. Jeg er stensikker på at alle drengene kom godt hjem og nu kan se tilbage på at de har været med til noget af det største man kan opleve som håndboldspiller. Et DM!

Jeg har trænet flere af de her drenge i de sidste 2½ år og jeg er som træner pavestolt over det drengene har præsteret i denne weekend. Tusind tak til jer forældre som har taget den lange tur for at støtte drengene. En kæmpestor tak til Emil Oxholm, min hjælpetræner som har været som en storebror for drengene og som virkelig har været en støtte på bænken. Også en stor, stor tak til de trænere som har været med omkring og hjulpet til med at træne de her drenge i de sidste to år. I ved hvem i er :)

Og DM? Det har været en fed oplevelse at være med til. Og som drengene spurgte ind til inden vi tog hjem:

"U12 DM. Findes der sådan noget?" "Ja, det gør der. Det afvikles i Hvidovre"

Så kan man næsten selv gætte sig til hvad drengene gerne vil næste gang de får muligheden.

Børkop HK.

U12 DM Hvidovre.

Vi krydser fingre...

Martin Harbo, U10 drenge

bottom of page